Като дългогодишен GSM сервиз за iPhone, ще ви запознаем с един от основните проблеми при iPhone 6 и 6 Plus, тъй като голяма част от клиентите ни с такива устройства страдат от проблеми с тъча.

Възможните причини за проблеми с тъча при iPhone 6 (Plus):

Най-общо проблемите с тъча се изразяват в неговото неправилно функциониране-частичен или пълен отказ на сензорният панел, който е разположен непосредствено под стъклото на екрана и над самият дисплей. Причините за проблема с тъча най-общо могат да бъдат 2:
1. Повреда в дисплея, в частност сензорният панел. Ако вашият дисплей е оригинален, шанса за повреда в сензорният панел е нищожен. Нещата обаче не седят така, ако вашият дисплей е

сменяван с копие от нисък клас-твърде вероятно е проблема с тъча да е именно в сензорният панел, ако някога екрана ви е сменян.
Решението е замяна с друг дисплей модул за iPhone 6 или 6 Plus, по този начин вашето устройство отново ще бъде с напълно функциониращ сензорен панел (тъч).
2. Повреда на контактните точки между основната платка и чипа, отговарящ за тъча. Доста често срещан проблем при iPhone 6 и 6 Plus. Причината-не добър дизайн на корпуса на телефона, който често при по-голям натиск или удар се усуква. В резултат на усукването се прекъсва връзка между основната платка и чипа, отговорен за правилното функциониране на тъча. Ако вашият телефон е с оригиналният дисплей, често симптом за проблем в контактните точки на чипа и платката е появата на линия от горната страна на екрана, която се увеличава и намалява произволно сама:

Решението на този проблем изисква намесата на квалифициран специалист, с каквито разполага нашият GSM Сервиз. Поправката се състои от сваляне на основната платка, разпояване (демонтаж) на чипа, отговарящ за тъча, възстановяване на контактните точки и линии, монтаж (запояване) на чипа обратно и пълен тест на устройството за функционалност.

В случай, че не сте сигурни къде точно е проблема с вашият тъч, не се колебайте да ни потърсите. Можем да извършим пълна диагностика, след което да пристъпим към необходимата поправка на вашето iPhone устройство.