Твърд рестарт на Iphone 6S и по-старите модели чрез копчета (Hard Reboot)

Софтуерната поддръжка на iPhone моделите е една от най-добрите. Въпреки усилията на инженерите от Apple, проблеми като замръзване, забиване, черен екран, както и други бъгове не се изключени, макар и да са рядкост. Ако вашият iPhone забие по време на нормалната си работа или някое от приложенията го доведе до състояние, в което той не реагира, можете да го рестартирате принудително чрез натискане на комбинация от бутони.

Рестартирането на iPhone – какво представлява и кога имаме нужда от него

Рестартирането е процес на презареждане на операционната система на устройството. По този начин, всички системни файлове биват прочетени и зареждани от телефона наново, което понякога отстранява грешки и бъгове, възникнали по една или друга причина. Възможно е рестартирането да помогне дори и при моментна хардуерна неизправност, която е настъпила за кратък период от време.

С принудителното рестартиране с бутони, можете да решите проблемите на iPhone като:
– Не реагира, черен екран
– Липса на звук или вибрация
– Проблеми по време на разговор (говорител и микрофон)
– Проблеми с камерата или сензори
– Проблеми с WiFi и Bluetooth
– Проблеми с регистрирането в 3G и 4G мрежа (No Service)
– Проблеми с регистрирането на Сим карта (No Sim)
– Проблем със стартиране на приложение
– Проблеми, свързани с интернет свързаността

Принудително рестартиране чрез бутони

Метода за рестартиране на моделите 4, 4S, 5, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, както и SE е еднакъв и сравнително прост. Необходимо е да натиснете и задържите продължително хоум бутона (кръглият бутон в долната част на екрана) и бутона за включване/изключване (Power бутон) едновременно за около 8-10 секунди. Ако се появи логото на Apple, то вие успешно сте рестартирали устройството. В случай, че не се появи, опитайте процедурата отново.
Ако устройството все още не стартира и функционира нормално, можете да се обърнете към нашият сервиз за диагностика и ремонт.