разкодиране на телефони

Да се окажеш с телефон, кодиран към конкретна мобилна мрежа (българска или чуждестранна), е ситуация, в която са попадали хиляди родни потребители. Идеалната ситуация е тази, в която използвате апарата единствено в мрежата на мобилния оператор, от когото сте закупили телефона, но ако планирате миграция към друг телеком, то намирането на сервиз, извършващ разкодиране на телефони е нещо, за което трябва да помислите.

Нужда от намиране на сервизен център, предлагащ разкодиране на телефони може да се появи и при невъзможност да се деактивира телефонен код, въведен от потребител. Това може да се случи при блокиране на апарата с парола, неизвестна на новия собственик. Много хора продават откраднати устройства, за използването на които е необходимо разкодиране. В добрите центрове избягват да подпомагат подобни практики, като искат документ за собственост от всеки, пожелал отключване.

Има няколко деликатни момента при разкодиране на телефони, които всеки търсещ подобна услуга следва да обмисли внимателно. Сред тях са:

Гаранционна поддръжка

Телефони, закупени чрез мобилен оператор, са винаги кодирани да работят само в конкретната мрежа. Те обикновено са обвързани с изгоден тарифен план или са взети на изплащане, но винаги са придружени от дву-годишна гаранция, която отпада автоматично, ако занесете апарата си в сервизен център, извършващ разкодиране на телефони. В случай че все още сте обвързани с договорни отношения, разкодирането би било незаконно, което е друга пречка пред професионалното изпълнение на услугата.

Цена

Няма твърда тарифа за разкодиране на телефони, затова не очаквайте сумата, която ще ви поискат в даден сервиз да бъде същата, каквато е платил ваш близък или познат. На първо място, всеки сервизен център има собствено ценообразуване, така че е важно и къде ще занесете апарата си. Във всеки случай, не се отказвайте от професионалната помощ, защото само тя ви гарантира, че телефонът ви няма да се заключи отново при рестарт или ъпгрейд на настройките.

Цената на отключване зависи от няколко фактора:

  • Модел и марка на апарата;
  • Вид на операционната система;
  • Към коя мобилна мрежа е заключено устройството;
  • Тип на заключване – с код или към мобилна мрежа.

Ако просто сте забравили кода за отключване на устройството, цената на услугата ще бъде минимална, в случай че попаднете в сервиз, използващ специализиран софтуер за откриване на кодове. За да разберете точната цена, която ще трябва да заплатите не е нужно да посещавате на място сервизите за ремонт на мобилни телефони. На много места предлагат възможност за онлайн запитване, като се изпратят коректни данни по изброените параметри.

Време за отключване

Процедурата по разкодиране на телефони спада към софтуерните ремонти, а те са сравнително бързи като изпълнение, тъй като не се налага разглобяване или поръчка на резервни части. Въпреки това, не е сигурно, че всеки апарат може да бъде отключен за броени минути. Има случаи, в които операцията може да претърпи известно забавяне.

Като цяло, дейността разкодиране на телефони, включва генериране на отключващ код, който следва да се въведе през специално меню. В случай че устройството е кодирано към чуждестранна мобилна мрежа, технологичното време за изпълнение може да бъде малко по-дълго, отколкото ако телефонът е заключен към мрежата на роден оператор, или пък е налице невъзможност да се деактивира заключващ код, въведен фабрично или от ползвателя.

Свържете се с нас
Професионалното разкодиране на телефони е винаги по-добър вариант
5 (100%) 1 вот(a)