поправка на таблети

Таблетите на Apple не изневеряват на политиката, водена от компанията: те не предлагат на потребителите нищо по-малко от най-доброто качество таблет. iPad е външна разновидност на iPhone с почти идентичен софтуер, а и доста общи хардуерни черти. Устройствата използва операционната система iOS, имат огромен брой вградени приложения, поддържат постоянна Wi-Fi връзка, осъществяват комуникация чрез e-mail, а освен това предлагат и прекрасната опция Google Docs, с която се обработват, изпращат и споделят документи във всеки формат.

Деловите потребители имат възможност да си инсталират и Microsoft Office за iOS, а пък хилядите приложения на App Store, iBookstore, iTunes и iCloud предлагат невероятни възможности за развлечение и съхранение на данни, заедно с прекрасната вградена камера и музикален плеър на таблета. С всички тези функции iPad може да се определи като перфектният таблет за работещи родители и техните деца.

Необходимостта от поправка на таблети iPad съществува, но не е прекалено честа- потребителите могат да се радват на предимствата му продължително време без никакви притеснения. Разликата между осемте Apple устройства е основно в обема на паметта, мощността на процесора, сензорният дисплей и уязвимостта на повреди.

Сензорният дисплей

iPad е с LCD IPS матрица ( съотношение 4:3 ) и Multi Touch функция, а с моделът Mini 2 контрастният и ярък Retina дисплей се популяризира и сред таблетите на Apple. Екранът предлага прекрасни изображения от всеки ъгъл и също като iPhone е предпазен с олеофобно покритие против отпечатъци, а механичното въздействие се отразява най- често върху предното стъкло и сензорният екран ( touch screen ). За щастие, конструкцията на LCD матрицата позволява изолираната подмяна на предно стъкло, която се предлага на доста прилична цена във всеки сервиз за поправка на таблети.

Батерия

iPad работи с мощният чип на Apple и с издръжлива  литиево-полимерна батерия, която е податлива на добре познатите основни врагове за всеки таблет: механичен удар и намокряне ( влага ). Понякога диагностицирането на проблем е възможно само от специалист по поправка на таблети, а понякога просто трябва да се прегледат внимателно инструкциите за зареждане на Apple.

Дънна платка

Много неприятна повреда- изгорелите микросхеми почти винаги са причинени от попадане на вода в устройството и доста по-рядко поради механичен удар, а подмяната на цялата платка е сравнително скъпа процедура във всеки сервиз за поправка на таблети iPad.

Корпус,високоговорители, микрофон, камери, бутони

Повредата изисква точна диагностика и разглобяване на iPad таблета, което се отличава със същите особености, както и при iPhone устройствата- предният панел се повдига до около 90 градуса, преди да се отстранят трите лентови кабела, свързващи го със задната част. Компонентите са част от дънната платка и специалистът отстранява и подменя дефектиралите части.

Touch ID Home бутон

Блокиралият Home бутон е също толкова неприятен инцидент, както нефункциониращият сензорен екран, с появата на Touch ID сензорът състоянието му е дори още по- важно за използването на iPad. Това е най- деликатната и рискована поправка на детайл от таблети, тъй като бутонът е прикрепен към широк и нееластичен лентов кабел, за който трябва да се внимава при отваряне на устройството.

Софтуерни проблеми и услуги

Всеки професионален сервиз за поправка на таблети iPad предлага пълна софтуерна поддръжка и пакет услуги за Apple апаратите. Посочените са само част от тях:

  • Преинсталация на софтуер/обновяване на операционна система
  • Възстановяване на фабричен фърмуер
  • Инсталация/ настройки на програми/приложения
  • Премахване на вируси
Свържете се с нас
Поправка на таблети iPad
5 (100%) 1 вот(a)