Определяне на цената за смяна на дисплей на HTC

Тайванската компания HTC е един от малкото производители на мобилни устройства, който се ориентира директно към създаване на смартфони. Всъщност, първият безжичен телефон със сензорен екран ( touch screen ) е нейно дело- събитието се случва през 1998 г. и внася съвсем ново звучене в проектирането на мобилни телефони. HTC са създатели и на първия 3G Windows Mobile телефон –HTC Universal, който след 2005 г. дава тласък на интернет потреблението през мобилни телефони. Навлизането на 4G мобилна мрежа през 2010 г.отново насочва вниманието към тайванците и смартфона HTC Evo 4G. Нововъведенията на HTC изиграват огромна роля за модернизирането на мобилните технологии, но не са автоматична гаранция за високотехнологични качества на устройствата им.

Характеристиките трябва да говорят сами за себе си, а компанията се справя и с това предизвикателство, предлагайки на потребителите устройства с много прилични характеристики.Смартфоните HTC разчитат на Qualcomm Snapdragon процесор, сравнително издръжлива литиево- йонна ( литиево- полимерна ) батерия, но в никакъв случай с мощността на Lenovo, и среден размер сензорен екран в LCD, AMOLED и Super LCD разновидност, при която се премахва слой въздух между предното стъкло и дисплейният модул, като течните кристали са вградени в най- горния слой стъкло. Професионалната смяна на дисплей на HTC се предлага на различна цена, в зависимост от вида на повредата, модела на устройството и на дисплея.

Особености на сензорният дисплей и стандартна цена при поправка

Именно екраните на устройствата HTC са много привлекателни за потребителите, въпреки че не са широкоинчови и не предлагат огромната стъклена лицева част на Huawei. В замяна на това, тайванските смартфони предлагат модерни технологии, които оказват още по-впечатляващо въздействие върху стандартните размери на екрана ( 4-5 инча ). Тайванската компания залага на стандартен TFT LCD, Super AMOLED ( HTC One S ) и Super LCD дисплеи, в съчетание с HD / qHd резолюция. Интересен факт е, че HTC умишлено избягва AMOLED технологията при изграждане на дисплеите си и се ориентира към Super LCD екран с трицветна RGB LED матрица.
Този вид осветяване използва червена, синя и зелена светодиодна подсветка, за възпроизвеждане на изображение с около 16 милиона оттенъци. Комбинацията със Super LCD, който благодарение на специалната си технология, игнорира всички външни отблясъци, изгражда сензорен екран с реална и стабилна цветова температура, с ясни изображения,  широк ъгъл на видимост, и с намалено потребление на енергия. Super LCD RGB е привилегия на по- новите смартфони- серията One, U Ultra и U 11 са с по-висока стойност, а извършването на смяна на дисплей на тези модели HTC също е с повишена цена. Последните два модела са и първите фаблети на марката, със сензорен екран от 5, 5 и 6 инча, върху които се прилага единствено подмяна на цял дисплеен модул.

Повреденият дисплей HTC се ремонтира с различни методи, които се отразяват и върху крайната стойност на услугата. Отделният ремонт на компоненти от екрана включва подмяна на предно стъкло и дигитайзер. Тази изолирана смяна на дисплей на HTC е на по- ниска цена, отколкото поставянето на цял дисплеен модул, и е възможна само при някои продукти на тайванската компания.

При работа с оригинални резервни части, моделът на устройството винаги е от значение. При всички модели HTC предното стъкло е най- евтино, а оригиналните дисплеи и дигитайзери са на леко повишена цена. Професионалната смяна на дисплей на HTC ги включва в общата цена и предоставя компоненти с доказан произход, така че не се препоръчва да ги закупувате от случайни магазини за части.

GSM Service Sofia извършва смяна на дисплей на HTC на много по-изгодна цена, в сравнение с други специализирани сервизи, като предлага на клиентите си отделяне на дисплея със специална нагряваща машина, модерна безпрахова вакуумна технология на залепване OCA/LOCA и гаранция за качество.

Свържете се с нас
Кое определя цената при смяна на дисплей на HTC
Оценете тази страница